NAUDOJIMAS: burgundijos skysčiu rekomenduojama apdoroti augalus tokių simptomų prevencijai: chlorozės (lapų, ūglių, stiebų spalvos pakitimai), deformacijos, baltos ir pilkos apnašos, dėmės, lapų kritimas, džiūvimas, nekrozės (audinių ar augalo dalių žuvimas, pajuodavimas) ir kt.
NORMOS: burgundijos mišinys ruošiamas iš vario sulfato, kalcinuotos (skalbiamosios) sodos ir vandens, juos sumaišant santykiu 1:1,25:100. Dažniausiai vartojamas 1% tirpalas. 10L tirpalo paruošimas: 10L vandens, 100g vario sulfato ir 125g skalbiamosios sodos. Ruošiant Burgundijos skystį 5L vandens ištirpinkite vario sulfatą, o likusiuose 5L - 125g skalbiamosios sodos. Tada iš lėto maišydami supilkite sodos tirpalą į vario sulfato tirpalą.
Burgundijos skystis veiksmingiausias, kai jautrios augalo dalys padengiamos tolygiu apsauginiu sluoksniu. Šis mišinys ypač tinkamas naudoti gėlėms, kadangi taip intensyviai nenudažo augalų ir nekenkia prekinei išvaizdai.
DĖMESIO! Nenaudokite labai stiprios koncentracijos tirpalų, gali apdeginti augalus. Prieš naudodami visuomet perskaitykite etiketę ir informaciją apie produktą.
NORMOS: burgundijos mišinys ruošiamas iš vario sulfato, kalcinuotos (skalbiamosios) sodos ir vandens, juos sumaišant santykiu 1:1,25:100. Dažniausiai vartojamas 1% tirpalas. 10L tirpalo paruošimas: 10L vandens, 100g vario sulfato ir 125g skalbiamosios sodos. Ruošiant Burgundijos skystį 5L vandens ištirpinkite vario sulfatą, o likusiuose 5L - 125g skalbiamosios sodos. Tada iš lėto maišydami supilkite sodos tirpalą į vario sulfato tirpalą.
Burgundijos skystis veiksmingiausias, kai jautrios augalo dalys padengiamos tolygiu apsauginiu sluoksniu. Šis mišinys ypač tinkamas naudoti gėlėms, kadangi taip intensyviai nenudažo augalų ir nekenkia prekinei išvaizdai.
DĖMESIO! Nenaudokite labai stiprios koncentracijos tirpalų, gali apdeginti augalus. Prieš naudodami visuomet perskaitykite etiketę ir informaciją apie produktą.