Sodo muilo koncentratas dideliam kiekiui pagaminti.
VEIKIMAS: teigiamas poveikis pasireiškia tik gausiai apipurškus ir padengus muilo sluoksniu žaladarių kolonijas. Šis sluoksnis užblokuoja kvėptukus ir neleidžia patekti orui bei ištirpdo kutikulę, per kurią vykdoma vandens apykaita. Žaladariai uždūsta ar žūva nuo drėgmės trūkumo. Reikia atminti, kad ši priemonė veiksminga tik tiesiogiai apipurškus žaladarius, nors dalis individų vis tiek išlieka gyvi ir gali tekti purškimą pakartoti keletą kartų, ne dažniau nei kas 14 dienų. Muilas yra efektyviausias, jei skiedžiamas minkštu vandeniu. Tirpinant kalio muilą kietame vandenyje, riebalų rūgštys turi savybę iškristi į nuosėdas, sumažėja veiksmingumas. Žalias muilas gali apdeginti augalus, jei naudojamas didelėmis koncentracijomis ir esant aukštai temperatūrai. Kai kurie augalai, pvz.: kai kurių veislių pomidorai, vyšnios, trešnės, slyvos, gudobelės, šermukšniai yra jautresni skystam kalio muilui, todėl tikimybė juos pažeisti yra didesnė. Taip pat, literatūros šaltiniuose nurodoma, kad įvairios koncentracijos skystajam kalio muilui yra jautrios samanos ir kerpės, todėl jį galima panaudoti ir šių organizmų kontrolei.
NAUDOJIMAS: 100ml - 500ml skieskite 10l vandens. Augalus purkškite kas 14 dienų, kad pilnai sušlaptų stiebai ir viršutinė bei aptinė lapų pusės. Darbus atlikite ryte ar vakare, nevėjuotą, debesuotą dieną, esant ne aukštesnei kaip +20°C temperatūrai. Po paskutinio purškimo turi praeiti savaitė iki derliaus skynimo. nenaudokite tiesiogiai ant uogų ar vaisių bei žydėjimo metu. Prieš vartojimą derlių nuplaukite.
VEIKIMAS: teigiamas poveikis pasireiškia tik gausiai apipurškus ir padengus muilo sluoksniu žaladarių kolonijas. Šis sluoksnis užblokuoja kvėptukus ir neleidžia patekti orui bei ištirpdo kutikulę, per kurią vykdoma vandens apykaita. Žaladariai uždūsta ar žūva nuo drėgmės trūkumo. Reikia atminti, kad ši priemonė veiksminga tik tiesiogiai apipurškus žaladarius, nors dalis individų vis tiek išlieka gyvi ir gali tekti purškimą pakartoti keletą kartų, ne dažniau nei kas 14 dienų. Muilas yra efektyviausias, jei skiedžiamas minkštu vandeniu. Tirpinant kalio muilą kietame vandenyje, riebalų rūgštys turi savybę iškristi į nuosėdas, sumažėja veiksmingumas. Žalias muilas gali apdeginti augalus, jei naudojamas didelėmis koncentracijomis ir esant aukštai temperatūrai. Kai kurie augalai, pvz.: kai kurių veislių pomidorai, vyšnios, trešnės, slyvos, gudobelės, šermukšniai yra jautresni skystam kalio muilui, todėl tikimybė juos pažeisti yra didesnė. Taip pat, literatūros šaltiniuose nurodoma, kad įvairios koncentracijos skystajam kalio muilui yra jautrios samanos ir kerpės, todėl jį galima panaudoti ir šių organizmų kontrolei.
NAUDOJIMAS: 100ml - 500ml skieskite 10l vandens. Augalus purkškite kas 14 dienų, kad pilnai sušlaptų stiebai ir viršutinė bei aptinė lapų pusės. Darbus atlikite ryte ar vakare, nevėjuotą, debesuotą dieną, esant ne aukštesnei kaip +20°C temperatūrai. Po paskutinio purškimo turi praeiti savaitė iki derliaus skynimo. nenaudokite tiesiogiai ant uogų ar vaisių bei žydėjimo metu. Prieš vartojimą derlių nuplaukite.